mai
26
lør
Hanne Fjeldstad
mai 26@20:00-21:30

”Hanne Fjeldstad, en av årets beste nye oppdagelser i norsk popmusikk” (Dagsavisen, Nye takter 2. juni 2017). 2018 blir et spennende år for den unge artisten født i Skien.

Fredag 9. mars 2018 slipper Hanne Fjeldstad singelen I’m back. Dette feires med singelslippkonsert onsdag 14. mars på Café Mono i Oslo med en påfølgende turné med fullt band. Lørdag 26. mai besøker hun Cafe Magenta etter å ha besøkt flere større og mindre scener iløpet av vinteren og våren 2018.

Hanne Fjeldstad er en oslobasert sanger og låtskriver født i Skien. Inspirert av alt fra Lykke Li til John Lennon har hun utviklet et sound av fortid i nåtid. Musikken er preget av enkle gitar-rekker, finurlige akkordprogresjoner og tidløs vokal.
Artisten har i løpet av de siste tre årene sluppet flere låter, produsert av Kenneth Ishak. Låtene har fått oppmerksomhet fra bl.a Urørt, noe som førte til opptreden på større festivaler og scener som Slottsfjell, Klubbøya, Red Bull Sound Select, Bylarm og Miniøya.

Dagsavisen trakk i forkant av by:Larm 2017 frem Hanne som en av festivalen sine mest spennende artister. Singelen Down Down Down ble delt såpass mye at den havnet øverst på Spotify sin Norway viral 50 – liste.

When all the lights are out
” «When All the Lights Are Out» kunne vært gitt ut for fem år siden. For ti år siden. 20 år siden. Om fem år. Det er noe dønn ærlig og uspjåket over håndverket” (Deichmanske Musikkblogg 20. april 2017)

mai
29
tir
Quiz med Morten Marius
mai 29@19:00-21:00
Quiz med Morten Marius

Quizmaster Morten Marius ønsker gamle og nye quizere velkommen til Cafe Magenta i gamlebyen.
Her kan man samle kollegaer og venner for å bryne seg på spørsmål innen de fleste kategorier, kultur, underholdning,sport, musikk, geografi og nyhetsbilde den siste tiden.

– Premie til beste lag hver uke

– Det er premie til beste lag sammenlagt gjennom sesongen

– Bordreservasjon kan gjøres på Cafe Magenta tlf: 69 32 00 12

– Quizmeny inkl. drikke kr.179,-

– Pris kr. 30,- pr. deltager. 

Velkommen til byens beste quiz

Quiz med Morten Marius
mai 29@19:00-21:00
Quiz med Morten Marius

Quizmaster Morten Marius ønsker gamle og nye quizere velkommen til Cafe Magenta i gamlebyen.
Her kan man samle kollegaer og venner for å bryne seg på spørsmål innen de fleste kategorier, kultur, underholdning,sport, musikk, geografi og nyhetsbilde den siste tiden.

– Premie til beste lag hver uke

– Det er premie til beste lag sammenlagt gjennom sesongen

– Bordreservasjon kan gjøres på Cafe Magenta tlf: 69 32 00 12

– Quizmeny inkl. drikke kr.179,-

– Pris kr. 30,- pr. deltager.

Velkommen til byens beste quiz

jun
1
fre
Erik & the Majors
jun 1@22:00

Erik & the Majors spiller egne poprock-låter på engelsk. Det er låtene som står i fokus med vekt på at det skal være catchy, men med nære tekster publikum kan kjenne seg igjen i og entusiasme i formidlingen.

Bandet består av erfarne musikere, som nå satser på eget materiale.

Vi er:
Erik Grefberg, vokal og gitar
Ola Schiager, bass og kor
Sondre Døhl, gitar og kor
Per Christian Løwø, trommer og kor
Rune Jordet, keys og Kor

https://vimeo.com/260812624

https://vimeo.com/260772058

https://vimeo.com/260814174

https://youtu.be/h1tItCSBnFk

https://youtu.be/iNNkp2savXk

https://youtu.be/QokLOeWst3A

https://youtu.be/gzylUkq7jus

jun
6
ons
Cassiopeia
jun 6@20:00-21:30
Cassiopeia er tilbake på stemningsfulle Magenta .
Singer/songwriter duoen består av Camilla Gjestad og Kristine Erøy,
og med seg har de Trond Borg Grønnerud på kontrabass,
Per Stian Sætherbakken på gitar og Ketil Henriksen på perkusjon.
De vil fremføre låter i engelsk og norsk drakt.
jun
8
fre
Bluemixx Bluesband
jun 8@22:00

Denne kvelden serveres det et variert og svingende repertoar i blues-sjangeren. Musikken egner seg både til å sitte å nyte eller danse til. Bandet har både mannlig og kvinnelig vokalist, og det blir plenty med deilig bluesgitar og munnspill. Bandet består av Gunnhild Holter Frantzen – vokal, Håvard Minge – gitar, Roar Berntsen – bass, Ragnar Eknes – trommer og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar. Hjertelig velkommen !!

jun
13
ons
Låtskriverne
jun 13@20:00-21:30

Norsk radios Grand Old Man – Tor Andersen – bruker pensjonisttilværelsen som redaktør og primus motor for radiokanalen Ordentlig Radio, som kun spiller norsk musikk på alle språk.
Denne rollen har gitt han en særposisjon i norsk musikkliv. Andersen spiller musikken som de kommersielle kanalene ikke har tid, eller bredde til.
Nå tar han med seg fire av disse artistene på turné. For å vise bredden i det norske musikklivet, som gror rett under hovedstadspressens radar.

Elin Furubotn:
Elin Furubotn har holdt på i en årrekke og skriver eget materiale selv. Hun er en ekte singer/ songwriter og synger på norsk, og flere av sangene hennes har blitt spilt på NRK P1. Mest kjent er hun kanskje for duetten «Så lett det kan ver», som hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester. Furubotn har også gitt ut internasjonalt og turnert i Tyskland med sine norske tekster og vunnet pris i USA (Indie Award) for beste album(2013). Elin er ute med sitt syvende album “Ikkje gå deg vill» , som hun har produsert sammen med Morten Abel og Børge Fjordheim, og albumet har høstet svært gode kritikker.

Knut Hem:
Knut Hem er en artist og musiker som spiller trommer, dobro og relaterte strengeinstrumenter. Han er også trommeslager blant annet i Reidar Larsens backingband The Storytellers. I tillegg til medvirker han på utallige plateinnspillinger. Han er med i Øystein Sundes faste backingband; «Meget I Sløyd» og var også en del bandet «The Respatexans» sammen med Aslag og Lars Håvard Haugen.
Knut har også en lang karriere som soloartist. Han har gitt ut fire kritikerroste album. sist i 2016 med «All Kind Of Blues»

Frode Johansen:
Med sitt eminente gitarspill, fengende melodier og treffsikre tekster har Frode Johansen blitt kalt «den norske visesangens arveprins». Han gjør rundt 90 konserter i 2017, spilles mye på radio og seiler opp til å bli den fremste arvtakeren etter Lillebjørn Nilsen- generasjonen. Han har nylig gitt ut låtene «Trøstevise Til Therese Johaug» og ikke minst «DAB» som fikk kommentarfeltene til å koke. Han siste album; «For Sånne Folk Som Dere» fikk 5 i Romerikes Blad som mente albumet var hans beste så langt.

Hege Saugstad:
Hege har sunget mer eller mindre hele sitt liv. I 1998 ble hun oppdaget av Randi Hultin på Kongsberg jazzfestival, hvor dører ble åpnet, og datidens Hege Saugstad-band fikk mange oppdrag. Etterhvert startet samarbeidet med profesjonelle musikere i Norge og Sverige. Det ble jazzklubb-jobber, festivaler, NRK-opptredener og radiobesøk.
Hennes andre soloalbum; «Drømmesang», er ute nå.

I samspill med hverandre og Tor Andersen presenterer denne fantastiske gjengen låter fra hele sin katalog.

jun
29
fre
Frode & Halve Kongeriket
jun 29@22:00

FRODE JOHANSEN & HALVE KONGERIKET er et band fra Romerike som spiller energisk musikk på norsk i krysningen mellom rock, countryrock og folkrock. Inspirert av folk som Tom Petty, Ryan Adams, og norske El Cuero.

Bandet leverer et forrykende live-show med to el-gitarer, bass og trommer, og spiller hver eneste konsert som om det var den aller siste. Frontfigur Johansen har med sitt eminente gitarspill, fengende melodier og treffsikre tekster oppnådd stor suksess med sine solokonserter de siste årene og kan skilte fem kritikerroste utgivelser. Han gjorde 101 konserter i 2017, spilles mye på radio, og solokonsertene fortsetter også i 2018. I band-sammenheng girer han derimot opp flere hakk, og etterkommer med det et ønske fra flere av hans yngre fans som har trykket albumet «Malmöeffekten» fra 2016 til sitt bryst. Låta «Sølvgrå» fra nevnte skive var listet på Norsk-listen i NRK i halvannet år! Første single fra bandet kommer i februar og debutalbumet i august.

sep
26
ons
Baardsen (solo)
sep 26@20:00-21:30
Fredag 21. September 2018 er BAARDSEN klar med sitt andre album ”Sopp under fasaden”.
Albumet inneholder bl.a radiosinglene ”Sånn som du gjorde før”, ”Perfekt” og ”1995”, singler som har fått utstrakt spilletid på flere lokalradiostasjoner, NRK P1 og har vært å finne på diverse spillelister som NPS music og New Nordic Indie.Lørdag 22. September feires albumslippet med releasekonsert på Cosmopolite i Oslo og i etterkant av dette legger Baardsen ut på en ambisiøs albumslippturné, en signingsferd som besøker store deler av landet i både solo og bandformat.

Onsdag 26. September spiller han solokonsert på Café Magenta.

”…..Det er når store låtskrivere som Bjørn Eidsvåg og Ole Paus, som greier å formidle sterke historier med en poetisk vri, at det er lett for å ty til tårene og bli stolt over den norske visetradisjonen, hvor enn kommersiell den er blitt. Trond Helge Bårdsen (42), frontmannen i oslogruppa Baardsen, er en sånn artist som greier å kombinere diktning med historiefortelling, uten at det blir platt. Med enkle grep evner han å sette ord på en ensomhet som mange opplever når de bikker middagshøyden i livet…..”
https://www.platespilleren.com/singler/blog/baardsen-har-skjont-det

Baardsen albumdebuterte med «Skygger fra ei aen tid» på Nordic records i 2015. Albumet fikk god mottakelse av anmeldere og flere av singlene ble listet på spillelister og hadde lokal og nasjonal radiospilling rundt omkring i Norge. Trond Helge Bårdsen mottok i mars 2017 både arbeidsstipend fra tekstforfatterfondet og Tono i forbindelse med komponeringen av sitt andre album ”Sopp Under Fasaden”.

Baardsen på spotify:
https://open.spotify.com/artist/0K1jxLWGXLWAnxi0ifYmon?si=nwYExNkcRz-JsIX_X4C3dg
Baardsen facebookpage:
https://www.facebook.com/BaardsenNorway/
Baardsen youtube:
https://www.youtube.com/user/trondbaardsen/featured
Baardsen nettside:
http://baardsenmusic.com/