Kårner Kafe_posterTo av våre største ”opphavere” framfører sin konsertforestilling ”Kårner Kafe”.

Ingvar Hovland og Lars Martin Myhre står bak en rekke låter i ”den norske sangboka”, enten sammen, eller i samarbeid med andre (Vamp, Odd Børretzen, m.fl). De står bak låter som ”Månemannen”, ”På bredden”, ”Noen ganger er det all right”, ”Måkene”, ”Vintersang”, ”Trøstesang”, ”Hun lignet på en som var pen” og mange andre.

I konsert-forestillingen / kabareten ”Kårner Kafe” presenterer Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland oss for sitt eget, lille univers skapt omkring en særdeles brun kneipe beliggende på et hjørne et eller annet sted i kongeriket Norge.
Her møter vi en del av stamgjestene; et rufsete og slitent klientell – men tidvis likevel med adskillig livsvilje.
”Kongen på haugen” er den lett kriminelle og tungt arbeidsskye Frivoll. Der andre strør om seg med livsmotto som ”Grip dagen!”, er Frivoll mer for å ”ta kvelden”.
Vi møter Josse, en gang i tiden kjent som presten Johannes, dikteren Fred, den konkursrammede Direktøren, den havarerte Chiefen og deres alles Britta Blomme.
Over dem alle våker stedets innehaver, Erna, med et omsorgsfullt blikk og en stor romslighet – både i forhold til sine gjester og til skjenkeloven.
Myhre og Hovland tar oss med på Kårner Kafe og presenterer oss for stamgjestenes sorger og gleder med varme og humor og uten moralsk pekefinger – i salig Bellmanns ånd, men anno vårt eget århundre.
Mange av låtene i ”Kårner Kafe” er også spilt inn på Lars Martins soloplater.
Kort om:
Ingvar Hovland: En av våre fremste tekstforfattere. Jobber bl.a. med Vamp, Elle Melle, Trond Granlund, Rita Eriksen og Lars Martin Myhre.
Lars Martin Myhre: Artist, komponist, produsent. Har deltatt på nærmere 70 plater, både soloalbum og i samarbeid med folk som Odd Børretzen, Arild Nyquist, Palle Mikkelborg og Halvdan Sivertsen. Han har mottatt fire spellemannpriser og tre nominasjoner. Hans soloplater har fått glimrende anmeldelser.

Mer info:  www.larsmartinmyhre.no
Bestill billetter på Fredrikstad Kino.
Arrangementet på Facebook.