Tre erfarne solister og en ”gjenopplivet” komponist presenterer rykende ferske tonesettinger av tekster laget av kjente og kjære forfattere, bl. a. Bertolt Brecht, Inger Hagerup og Karin Boye. Musikken er kombinasjoner av vise, jazz, pop samt annet.

unnamedAsgeir Midthjell er mest kjent i Fredrikstad som billedkunstner. Svært få i byen vet at han i sine unge år var aktiv som komponist/musiker med egen jazzrock-gruppe med flere konserter både på Club 7 og Høvikodden Kunstsenter. Han har også erfaring med andre musikalkse uttrykk. Før han la musikken definitivt på hylla for 25 år siden hadde han en kirkeorgelkonsert i Gressvik kirke med egne komposisjoner med elementer både fra barokkmusikk og jazz. Veileder da var Frank Nordensten.

For 1½ år siden fant han noen gamle sanger han lagde noen og tyve år gammel, og det tente ham til gjenoppta komponeringen, og nå med fokus på å sette musikk til poesi av forskjellige forfattere. I unge år ble det mest instrumentalmusikk.

Desirée Ulvestad-Grandahl, Renate Gjerløw Larsen og Marit Mossik er solister. De er alle tre erfarne og allsidige. Alle har hatt solokonserter, og alle har hatt varierte og omfattende oppgaver i byens rike revy og musikkteaterliv.

Solistene synger delvis enkeltvis, men det serveres også en del trestemte arrangementer. Og som krydder blir det også servert noen små instrumentale perler fra komponister som har hatt betydning for Midthjell, fra Bach til Bill Evans.

LES OM DETTE I FREDRIKSTAD BLAD – – KLIKK HER!