HåkonELDAR VÅGAN PÅ BLÅ RESEPT
Håkon Paulsberg synger sanger av Eldar Vågan

«Håkon Paulsberg greide det umulige – han fikk publikum til å gripe etter lommetørkleet til en Eldar Vågan tekst», Frode Hermanrud i O.A. etter en konsert på Gjøvik.

«Eldar Vågan som tekstforfatter viderefører tradisjonen fra Prøysen og Sandbeck, mener Håkon Paulsberg. Onsdag kveld beviste han at det er sant.», Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad etter konsert på Prøysenfestivalen 2010

«..for en ting er å høre Vågans tekster framført av Vazelina Bilopphøggers. Når de blir presentert av en dyktig visesanger og gitarist som Paulsberg, så kommer de så mye tydeligere fram», Ivar Bae – Ringsaker Blad

Håkon Paulsberg har i flere år reist land og strand rundt med forskjellige orkestre, og som trommeslager har han spilt jazz sammen med både nasjonale og internasjonale størrelser.
For 16 år siden spilte han inn albumet  ”jinter”, en utgivelse med ukjente viser av Alf Prøysen og etter det ble ingen ting som før.

Trommestikker og cymbaler har stort sett fått være i fred mens Håkon har samarbeidet med bl.a. Jan Erik Vold, Kjartan Fløgstad, utgitt plate med tekster av Georg Johannesen, spilt på en rekke festivaler og til og med vært invitert til Stockholm to ganger for å synge Cornelis Vreeswijk, sist under 70 års jubileet i 2007.

I Prøysenåret markerte han seg igjen som en av de fremste Prøysentolkerne med albumet:
«ÆNDRE SIA».

Nå har han kastet seg over Eldar Vågans tekster, og de fleste av oss kjenner Vazelina bilopphøggers etter at de har herjet hitlister og lokaler over hele landet mer enn et kvart århundre.Humor og skrå blikk har vært varemerke for Vågans tekster, men av og til ligger det ei sår og blå tone på lur. Håkon viser med denne utgivelsen av utvalgte sanger hvilken stor tekstforfatter Eldar Vågan er.

Utgivelsen er berammet til første halvdel av 2016 og skal utgis på selskapet Grammofon.

http://www.paulsberg.net/