Det har summet lenge om Borgar Storebråten og hans musikk. Og dét før han har rukket å gi ut en eneste låt.

«Mitt Liv som Erik» har allerede kastet terningen på debutsingelen – og den endte på terningkast 6 og han sier blant annet: «Debutant med kraft. Dusty Roads er lett å forholde seg til, med treffsikker melodiføring og et innbydende arrangement».

Debutant med kraft – premiere på Borgar Storebråtens aller første single

Kollektivet bak ”Die With Your Boots On” (som gjestet Magenta våren 2017) startet det hele med å booke Borgar til å spille på Internasjonalen i Oslo under årets Musikkfest og sa følgende:

”Det kommende stjerneskuddet Borgar Storebråten. Han er allerede en snakkis i vår utvidede krets, og det uten noe utgitt musikk. Han har et band det lukter svidd av, og en karisma som antyder at han vil nå langt”.

Borgar skriver fengende Americana låter med både brodd og sjel. Tekstuniverset setter fokus på de mellommenneskelige relasjonene som svirrer rundt oss hver dag. Alt fra ungdommelig pågangsmot til det sviende nederlaget blir åpenhjertet formidlet gjennom musikk som går fra det lavmælte, til det bombastiske. Alt dette med beina godt plantet i den amerikanske roots musikken.

Dusty Roads er første singel fra hans kommende debutalbum, Borgar sier selv om låten:

”Dusty Roads er en fortelling om den frie landevei. Den handler om å vokse opp og ikke vite hvilke veier en skal følge. Skal man gjøre som familien og samfunnet forventer eller skal man velge å gå sine egne veier. Å gå for langt vekk fra hovedveien betyr å risikere å ikke finne veien hjem igjen, mens hvis man kun følger hovedveien og ikke utfordrer sine egne grenser kan man ende opp med et ganske endimensjonalt syn på verden”

Fredag 27. Oktober oppfylte Borgar en av sine drømmer, han fikk nemlig stå på samme scene som Tor Egil Kreken og Darling West på Ingensteds, Oslo.

”Tor Egil Kreken har vært min største helt –alltid. Darling West er musikk jeg hører mye på og det er folk jeg har stor respekt for. Dette ble en kveld for minnebøkene.”

– Borgar Storebråten

Dusty Roads ute på Apollon Records 3. November

Album slippes februar 2018