5-hodersbandet Bluzzy har 16. desember en julekrydret releasekonsert på Cafe Magenta.

De vil for første gang fremføre sin egenproduserte anti-glamorøse juleblueslåt «Christmas Goin’ Down (On The East Side Of Town)».

Låta, som er skrevet og produsert av pianist og vokalist Chris Grant det siste året, kommer med full-lengde musikkvideo og slippes på alle digitale musikktjenester samt Youtube seinest 25. november.

Bluzzy spiller delvis improviserte, spennende variasjoner av småjazza blues, boogie woogie, New Orleans-materiale og noen av Ray Charles sine låter som bidro til å smelte gospel, blues, rhythm ‘n’ blues og jazz om til soul.

I tillegg har de med enkelte eldgamle amerikanske trad.låter, låter av artister som Fats Domino, BB King og Dr. John, samt noen nyskrevne låter av vokalist og pianist Chris Grant innenfor samme musikklandskap.

 

Det er blått, swinget, fritt, energisk og groovy, og musikerne er på kontinuerlig søken etter godt samspill, dynamikk og kontraster i et bredt spekter av blues musikk.

 

I anledning høytiden vil Bluzzy også jamme over noen klassiske swingende amerikanske julelåter som de fleste har hørt før.

 

Det blir også en morsom gjesteopptreden denne kvelden.

 

Hjertelig velkommen!

 

 

Besetning:

 

Piano og vokal: Chris Grant

Gitar: Eivind Ystrøm Petersen

Saksofon: Baard Melhus

Trommer: Brage L.  Saugstad Thøgersen

Bass: Anders Amundsen