Hayseed har eksistert av og på siden 2001, De første årene var veldig aktive, med mange festivaljobber og faste spillinger på Smuget i Oslo. I 2004 var bandet to måneder i USA og gjorde 20 spillejobber på Østkysten, bl.a et par supportjobber for Johnny Winter samt noen klubbjobber i New York. Mest minneverdig var en konsert på The Bitter End (legendarisk rockeklubb i Greenwich Village) hvor bookingsjefen faktisk ville hyre Hayseed inn som fast husband!

Hayseed har gitt ut to album og en rekke Ep’er og singler. Gruppa har også vært på 8 turneer for Rikskonsertene, og har vært innom mange fylker i forbindelse med dette. I 2007 / 2008 var Hayseed backingband for Eric Martin (vokalist i Mr.Big) når han var innom Norge på turne.  Alle i bandet har vært aktive som freelancemusikere, og brukes som musikere på TV-produksjoner, i forskjellige band (Aunt Mary, Terje Rypdal, Mari Boine, Askil Holm, LidoLido, Street Legal, Funkaholic osv) og i studiosammenheng.

Hayseed, kort fortalt: rockeband med lang fartstid, bestående av rutinerte musikere som er opptatt av å levere genuint håndverk live. Dette er rock som har røtter i blues og tildels funk. 70- talls inspirert musikk, mest eget materiale ispedd litt covers. (Van Halen, Free, Lizzy etc)

Lenke til et par live-klipp (publikumsfilmet med mobil)

https://youtu.be/ng7WMxs6tSA

Lenke til Spotify: https://open.spotify.com/album/5quFsauLsaMPbFfYAoK4Sj?si=YG-YtHXvSlCbt5x8Yh9OGQ

https://www.youtube.com/watch?v=NUlSACj-DbQ