Bastion5 Kunst- og håndverkssenter består av en gruppe frittstående gallerier og verksteder på Gamlebyens sydlige spiss. I Januar og Februar har vi gleden av å vise malerier av Mette Hummel Gabrielsen, Line Kjønigsen med far Alf Omar Johansen og datter Ingrid Louise Kjønigsen hos Café Magenta. Vi har også et stort verk av Aslaug Storum som vanligvis har maleriene sine hos GalleriB5.

Line Kjøningsen deler atelier/galleri med sin far Alf Omar Johansen og datter Ingrid Louise Kjønigsen – Bakeribygningen Atelier.

Line Kjønigsen

Beveger seg mellom klassisk figurativt og non-figurativt, alt fra kristne motiver, stilleben, natur og mennesker, og har i det siste utforsker forskjellige teknikker med akryl. L. Kjønigsen har sin kunstbakgrunn fra Mølla kunstskole og skolen til Gylllensten og Stahl.

Sommer
Line Kjønigsen: Sommer

Mette Hummel Gabrielsen

Født og oppvokst i København. Bosatt i Fredrikstad.

Utdannet bioingeniør, men jobber som kunstner på heltid.

Mette maler intuitivt med akryl, blekk, penn og kull på lerret og akvarellpapir, med motiver i skjæringspunktet mellom det figurative og det abstrakte.

Hun inspireres av naturen, liker å eksperimentere med fargekombinasjoner, gjerne gjennom å kombinere jordfarger med sterke farger.

Mette hadde sin første separatutstilling i 2013 på Galleri EM (Gamlebyen) og har siden 2014 vært fast utstiller i Det Grunnmurede Galleri på Bastion 5 i Gamlebyen.

 

Mette
Mette Hummel Gabrielsen

Alf Omar Johansen

Er en voksen herremann på 75 år som har malt figurativt i perioder fra ung alder. Etter et kurs hos Gyllensten og Stahl kom han i gang for alvor, og har holdt på jevnt og trutt siden.

Johansen har mange motiver fra Vansjø til alle årstider og fra forskjellige områder. Han maler også stilleben, mennesker og dyr og i de siste par årene er det også mange motiver fra Gamlebyen.

 

Ingrid Louise Kjønigsen  (Kunstnernavn: Emily Cat Honda)

Ingrid Louise (16) er datter av Line Kjønigsen og har fått utfolde seg med tegning i hele sitt liv. De siste årene har hun vært opptatt av Anime og Manga (Japanske animasjon og tegneserier). I tillegg til å tegne kjente karakterer, skaper hun også egne figurer som hun lager en historie rundt.  Hun er opptatt av at de karakterene hun skaper skal bety noe, og i tegningene finner du budskap om ting hun bryr seg om.

unnamed
Ingrid Louise Kjønigsen