jun
24
tor
Sjur Hjeltnes
jun 24@19:30

Det er hardt å vera mann. Men kake er godt. Flaks at nokon har brukt tid på å laga unyttige ting, som kunst for eksempel. Det fyrste pianoet hadde berre ein tangent. Det var tøffe tider for pianister. Bli med Sjur Hjeltnes på ein lat rusletur langs strandpromenaden på den franske rivieraen. Med sola i ryggen og eit glas i handa tek han deg med på ei musikalsk feiring av nytelse og lykke, stikk i strid med Luksusfellen sine anbefalingar.

jun
30
ons
Welo Welo Quartet
jun 30@19:00

WWQ gav ut innspillingen «Harvest Time» i 2019, og feirer den, samt at Coronaen nå må kapitulere, med en liten sommerturné. Det blir servert utadvendt jazz i amerikansk akustisk stil.

Kvartetten har et unikt utgangspunkt: Den er basert på far og sønn Welo, som markerer mange års samarbeid med denne innspillingen. Tor Welo (piano/orgel) har freelance-musisert i alle tenkelige sammenhenger i Norge i mange år, fra Club7 via TV/radio, studioinnspillinger og teaterscener landet rundt og har de siste årene vært særlig aktuell som pianist for Vazelina Bilopphøggers. Ola Welo er freelance saksofonist rundt i Norge, og spiller med blant andre bandet TOBB, som er plateaktuelle i disse dager.

På trommer får man høre Fredrikstad-bosatte Martin Wister. Wister kom flyttende til Fredrikstad fra Oslo med familie, musikerutdanning fra Berklee  College of Music i Boston, USA og masser av erfaring fra scener, band og ulike musikalske prosjekter rundt i Norge. Han har vært en aktiv musiker i Fredrikstad i flere år, og «scenen» på Magenta er en av dem han trives særlig godt på.

Ellers medvirker Lars Tormod Jenset (Espen Eriksen Trio m/flere) på bass.

jul
2
fre
Toini & Rio Bravo
jul 2@21:00
Herlig sommercountry fra Toini & Rio Bravo! Det blir utekonsert om været holder; og hvis det blir regn, tar Toini med seg Rio Bravo-gutta, gitaren og de røde bootsene med inn i Magentas hyggelige hule.
Billettpris 150.
Toini & Rio Bravo kommer i høst ut med sin første vinyl-EP, som også Fredrikstads egen Kyrre Fritzner har jobbet med i studio. Kanskje bandet serverer en liten snikpremiere på låtene allerede 2. juli på Magenta?
jul
9
fre
Bærum Bluesband
jul 9@21:00

Bærum Bluesband er et firemanns bluesband med bass, trommer, gitar, tangenter og vokal. De spiller blues i skyggene etter de store Chicagobluesmesterne Muddy Waters og Buddy Guy, men er like påvirket av John Mayall, Eric Clapton og tidlig Fleetwood Mac. For bandet har det alltid vært viktig at musikken framstår som aktuell og vital, ikke museal eller «historisk riktig». Repertoaret er en blanding av gamle blueslåter og eget materiale. Bandet lar improvisasjon og feeling bestemme mye. Ingen konsert med Bærum Bluesband er lik den forrige!

Bærum Bluesband er Aksel Skretting, bass, Tord Riiser, trommer, Jan Michael Karstensen, gitar og Olaf I. Andenæs, tangenter og vokal

jul
16
fre
Sara Elise Forsell Band
jul 16@21:00

Sara Elise Forsell Band fremfører både egne låter og coverlåter innen soul- og blues-sjangrene denne kvelden med et touch av Jazz. Det ønskes velkommen til en koselig, dynamisk utekonsert på Cafe Magenta i Gamlebyen.

Vokalisten har med seg erfarne og dyktige musikere, kveldens besetning er:

Roger Morland på bass

Totto Hansen på trommer

Chris Grant på tagenter

Staffan William-Olsson på gitar

Lytt gjerne på den siste låta Sara har gitt ut:

jul
23
fre
VAMP – sommerkonsert
jul 23@19:00

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. 

De har oppnådd massevis av heder og ære, bl.a 5 Spellemannspriser,Prøysenprisen og Medaasprisen og solgt over en million plater.

Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine.

Vamp består av:

Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill

Jan Toft: vokal, gitar                                                                                                                                    

Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill                                                           

Stian Tønnesen: Gitarer, mandolin, tenorbanjo, kor                                                                                                          

Kjetil Dalland: bass, kor                                                                                                                                                                  

Lars Eirik Støle: Piano, orgel, synther,trekkspill, kor.

jul
30
fre
Plan BE
jul 30@21:00

Selv om PLAN BE noen ganger tar seg enkelte friheter sjangermessig, er det alltid bluesen som ligger dypest forankret i bandets hjerter. PLAN BE er kjent for sitt varierte repertoar, og det er plenty av plass i framføringene til at alle medlemmene får utfolde seg og by på seg selv. Til glede for både publikum og band. For selv den tristeste blueslåt har masse potensiell energi.

PLAN BE’s motto er: «Don’t Be Afraid Of The Blues»

Rebecca Elboth – Vokal
Sten Roger Berntzen – gitar
Helge Neerland – gitar
Frank Andersen – bass
Roar Jacobsen – trommer

Pål Berg – piano/orgel

Rebecca Elboth: Har sunget i jazzband, klimprer litt på en gitar. Hun er et friskt pust i gjengen med sin karisma og kraftig vokal

Sten Roger Berntzen: Har spilt i diverse bluesband og gir oss de blåeste toner

Helge Neerland: Har erfaringer i fra diverse band og bringer fram rockefoten i bandet.

Frank Andersen: Spilte bass i Uranus og Misantrop på slutten av 70 tallet og bass i et danseorkester sammen med sin far. Spilte deretter keyboard i eget danseband, Hollands og Dansebandet Friends og bass i div. band

Roar Jacobsen: Startet som trommis i 15 års alderen. Det begynte med The Sounds med Per Inge Karlsen, Thor Hilmersen, Rolf Løken. Fortsatte i Friendship på begynnelsen av 80 tallet. Fra 84 og noen år fremover ble det Night Flight. Turne med en av Sveriges beste rocke entertainer Jan Rohde. Senere ble det noen år med Made in Norway. De siste år, er det Good News som har vært tilholdssted.

Pål Berg: Han dro rundt med Hammond C3 i Grace Milly, Kark og O`key på siste halvdelen av 70 tallet. De siste 10 årene har han vært med i Cabulus Thunderbirds, Dirty Wishes og Crunch

aug
6
fre
Chris Grant Company
aug 6@21:00

Chris Grant Company er klare for å slippe energien løs i humørfylt musikalsk samspill på utekonsert hos Cafe Magenta!.

Det er fantastisk å endelig kunne servere drivende, svingende og blå blues, gammel kompromissløs rock ‘n’ roll og touche innom eldre soul med fullt band og blåsere! Det blir både egenskrevne låter og coverlåter, samt 2 gjesteartister.
Det gledes til en hyggelig kveld med åpen jakke og senkede skuldre!

Bandbesetning:
Chris Grant – tangenter og vokal
Totto Hansen – trommer
Jon-Erik Gretland – gitar
Roger Morland – bass
Lene Aal – backing vokal/ vokal
Sara Elise Forsell – backing vokal/ vokal
Espen Christoffersen – trompet og arrangement
Gard Eriksen – Saksofon

aug
13
fre
Konsert kommer!
aug 13@21:00

Mer info kommer så snart alle avtaler er i boks!

aug
20
fre
Eva Iselin Eriksen
aug 20@21:00-22:00

Mer info kommer!