mai
27
fre
Glomma Bluesband
mai 27@21:00
Glomma Bluesband

Glomma Bluesband består av erfarne musikere med bakgrunn i forskjellige band fra Sarpsborg og Fredrikstad. Håvard Minge og Jon Petter Hansen spilte sammen i Bluemixx Bluesband. Når dette ble lagt ned hadde de lyst til å fortsette og fikk med seg Øyvind Bjor og Tor Morten Bjerketvedt som bla har spilt i `Pæddekommen. Thor-Øyvind Skaar ble også med.

Glomma Bluesband spiller blues i ulike varianter. Fra det rolige og sarte, til låter som er litt mer svingende og kjappe. Det legges vekt på skikkelig vokal, og det er plenty med `blå` gitar og munnspill. Besetningen er: Øyvind Bjor – trommer, Thor-Øyvind Skaar – bass, Tor-Morten Bjerketvedt – gitar, Håvard Minge – gitar og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar.

jun
3
fre
Menn i Tide
jun 3@21:00
Menn i Tide

Menn i Tide er et forrykende herlig, groovy surfrockband fra Oslo, bestående av fire voksne musikere, som i mange år har reist rundt og spilt med kjente, norske artister. De siste årene har de for det meste  spilt musikk de selv elsker og som deres publikum har et spesielt forhold til. Det er ikke sjelden det blir både allsang og dans når bandet setter i gang.

Bandet har en særegen sound, krystallklar med lite fuzz og mye TWANG. Stilmessig er det spor av flere sjangere, som blues, rock, viser, country og som nevnt surf. Repertoarer er låter fra 40/50/60/70/80-tallet, inkludert surfinstrumentaler og en del selvskrevne låter.

Medlemmene har lag fartstid, trives med publikum og hverandre og de elsker prosjektet Menn i Tide, noe som synes med en gang de går på scenen. Bandet gir alltid publikummet sitt en hyggelig konsertopplevelse.

Velkommen!

jun
4
lør
Henning Andersen til Fredrikstad med rockens A-lag
jun 4@21:00
Henning Andersen til Fredrikstad med rockens A-lag

Lørdag 4. juni blir det fyr og flamme på Magenta. Henning Andersen fra Tomter er tilbake i sitt favorittfylke, 40 år etter at han herjet Østfold som tenåring i lokale band.

Henning har et kjært forhold til Fredrikstad og gleder seg til å spille der. Blant annet har har jobbet for Måneproduksjoner, som gjorde jobb for X Games når han ledet det. Måneproduksjoner jobbet også for The Arctic Challenge og Snowboard-VM, som Andersen var involvert i.

Albumet Going Home venter på å bli gitt ut. Singelen Kentucky kan høres på strømmetjenester. 18 mai kommer den nye singelen, Driving South.

Musikken er moderne, amerikanskinspirert, med forbilder som Drive-By-Truckers, Steve Earle, Jason Isbell, Sarah Shook og Sust.

På konserten på Magenta vil elever fra MYP 5, CIS Fredrikstad, med Susanne Arnesen som korlærer, være med og synge på to låter.

Til Gamlebyen kommer Danny Young (trommer, bass, Gluecifer) og Marius Hagen (gitar, Team Me) sammen med Andersen, som spiller gitar og synger. To av landets feteste musikere og Danny spiller trommer og bass samtidig, som er et syn for guder og lyd for gudinner. Det er verdt turen alene!

jun
10
fre
Modou & The High Hats
jun 10@21:00
Modou & The High Hats

Det handler om Reggae og Rhythm’n’Blues når »Modou & The High Hats» står på scenen. Det meste  av reportoaret består av Modous tolkninger av Bob Marleys udødelige sangbok, men det er også duket for vokale innhopp med Mikael Jensen, Anders Amundsen og Roger Amundsen. Frontfigur Modou Njie – opprinnelig fra Gambia, flyttet til Fredrikstad på slutten av 90-tallet, og ble raskt en del av byens musikkliv. I tillegg til å være percussionist, har han gjort seg bemerket som vokalist og en glimrende tolker av reggaemusikk. Han har under hele sin oppvekst vært sterkt influert av musikksjangeren, som alltid har stått veldig sterkt i Vest-Afrika. Spesielt Bob Marley & The Wailers har preget Modou’s musikalske utvikling.

Bandet består av: Modou Njie (Vokal/percussion), Roger Amundsen (keyboards/vokal), Tor Hauge (trommer), Mikael Jensen (gitar/vokal) og Anders Amundsen (bass/vokal).

 

Ved pent vær blir det utekonsert.

jun
17
fre
Trio Grande
jun 17@21:00
Trio Grande

Trio Grande

Fred Olsen

Mikael Jensen

Fredrik Johnsen

Her får du servert «Go låter fra de siste tiår» Spiller kjente Cover låter fra de siste tiår frem til i dag.

Bredt reportoar fra artister fra 60 tallet til i dag.

Dans og allsang er stikkord for denne erfarne gjengen med bakgrunn fra mange kjente band og artister.

Garantist for en flott og vellykket kveld.

jul
8
fre
Cover Charge – utescenen
jul 8@21:00
Cover Charge - utescenen

Cover Charge er en skikkelig kraftsalve av et band med base i Indre Østfold.

Bandet er genuint opptatt av at publikumet skal ha en strålende kveld, slippe seg løs, danse og ha det gøy til vår musikk. Repertoaret er fulladet med kjente og kjære låter med høy allsangfaktor.

I løpet av en kveld med Cover Charge får du presentert coverlåter i sjangere innen pop, blues, ballader og norske hits, med blant annet artister som Creedence, Status Quo, Åge Aleksandersen, Marius Müller, ZZ-Top, Bryan Adams, Elvis Presley, The Rolling Stones, The Beatles og mange, mange flere.

Cover Charge består av:

Vokal: Magne S. Jensen

Gitar: Kåre Aune

Gitar: Bjørn Jansen

Bass: Tomasz Ozog

Trommer: Patrick M. Leiva

Her er et lite eksempel på hva vi spiller:

https://www.youtube.com/watch?v=3Z4ifZ5rZYw

Besøk oss på Facebook:

https://www.facebook.com/covercharge.partyband

jul
15
fre
Sara Elise Forsell Band – utescenen
jul 15@21:00
Sara Elise Forsell Band - utescenen

Sara Elise Forsell Band er tilbake på utescenen denne kvelden. Bandet fremfører både egne låter og coverlåter innen soul- og blues-sjangrene med et touch av funk og rock´n roll låter. Det ønskes velkommen til en koselig, dynamisk utekonsert på Cafe Magenta i Gamlebyen.

Vokalisten har nok en gang med seg erfarne og dyktige musikere.

Lytt gjerne på disse linkene til Sara Elise Forsell på Spotify og YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=gvI8PEb4vSI

https://m.youtube.com/watch?v=nFhSoJvXqXE

https://open.spotify.com/track/0raetJIRYSq0iEBlh2eRmI…

https://open.spotify.com/track/2oAGVsQqwh9XQ3S299DFfV…

https://open.spotify.com/track/6Ol6OhiNx8ZTtjghZZri5H…

CC 150kr.
Billetter kan forhåndsbestilles via linken i dette arrangementet eller kjøpes i døra.
Vi gleder oss!
Hjertelig velkommen

aug
10
ons
Operaaften – Kvartett D’amore
aug 10@20:00
Operaaften - Kvartett D'amore

Hjertelig velkommen til en magisk Operaaften på Cafe Magenta. Kvartett D’amore fremfører alt fra de mest kjente operaklassikerne til de litt mer ukjente perlene. Kvartetten består av fire medstudenter ved Universitetet i Stavanger som i flere år har studert under prof. Elizabeth Norberg-Schulz. På programmet blir det alt fra humor og latter til dramatikk og intriger. Får sopranen og tenoren hverandre, eller kommer barytonen og ødelegger, som vanlig? Kom på Cafe Magenta for en underholdende italiensk operaopplevelse!

Medvirkende:

Frida Augusta Gudim, sopran

23 år gamle Frida Augusta Gudim er ung lyrisk sopran oppvokst i Fredrikstad. Hun studerer for tiden klassisk sang ved Universitetet i Stavanger under den tidligere operastjernen professor Elizabeth Norberg-Schulz og Matthew Marriott. Frida har til tross for sin unge alder, allerede opptrådd flere steder i Norge, samt Italia. Frida hadde sin solist-debut, som Cherubino i Mozarts, «Le Nozze di Figaro», i Sandnes Kulturhus da hun var bare 20 år gammel. Hun fortsetter sine studier til høsten på en mastergrad i klassisk sang. Hun ser frem til å fortsette og utøve klassisk musikk i Norge og utlandet.

Hannah Edmunds, sopran

Hannah Edmunds og er en 23 år gammel lyrisk sopran som er født og oppvokst i Oslo. For tiden studerer hun på Universitetet i Stavanger under den kjente operasangeren Elizabeth Norberg-Schultz. Til tross for sin unge alder har Hannah allerede fremført flere konserter i Norge. I 2021 debuterte Hannah i Sandnes kulturhus som Nella i Opera Rogalands oppsetning av Puccinis opera, Gianni Schicchi. I oktober 2022, vil hun ta for seg sin første hovedrolle som Mïcaela i Carmen for Opera Rogaland. Hannah gleder seg til å dele hennes lidenskap med dere.

Steffen Sortland, tenor

Steffen Siggervåg Sortland frå Bømlo, er ein av Opera Rogaland sine praktikantar.

Steffen har vore med i fleire av Opera Rogaland sine prosjekt. I 2017 var han med i koret når Den Norske Opera kom til Stavanger med «Barbereren i Sevilla», og oktober 2018 tok han del i masterclassen og var solist på gallakonserten i forbindelse med Arctic Opera Festival i Tromsø. Han har også hatt rolla som «Erster Gefangener» i Stavanger Symfoniorkester og Opera Rogaland si oppsetjing av «Fidelio». Hausten 2022 skal han gjere rollene «Le Remendado» frå operaen «Carmen», og «Melot» frå «Tristan und Isolde».

Mattis Austrheim, baryton

Mattis Holthe Møll Austrheim fra Bærum har hatt sin musikalske oppvekst i Sølvguttene, som han var en del av i 10 år og hadde mange store konserter med. Austrheim viste stor interesse for klassisk sang, og gikk derfor videre til Toneheim Folkehøgskole og lærer Matthew Marriott.

Etter folkehøgskoleåret, begynte Austrheim på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, der han hadde Marianne Rørholm som lærer. Under sin bachelor medvirket han blant annet i ungdomsoperaen «INTET» på Det kgl. Teater.

Etter endt bachelor gikk Austrheim videre til masterstudier i Stavanger hos professor Elizabeth Norberg-Schulz. I Stavanger har han medvirket i Opera Rogalands produksjon av Puccinis «Gianni Schicchi», samt flere av deres operaklubber, og skal medvirke i Bizets «Carmen» i 2022.

Pianist: TBA

aug
12
fre
Hayseed
aug 12@21:00
Hayseed

Hayseed har eksistert av og på siden 2001, De første årene var veldig aktive, med mange festivaljobber og faste spillinger på Smuget i Oslo. I 2004 var bandet to måneder i USA og gjorde 20 spillejobber på Østkysten, bl.a et par supportjobber for Johnny Winter samt noen klubbjobber i New York. Mest minneverdig var en konsert på The Bitter End (legendarisk rockeklubb i Greenwich Village) hvor bookingsjefen faktisk ville hyre Hayseed inn som fast husband!

Hayseed har gitt ut to album og en rekke Ep’er og singler. Gruppa har også vært på 8 turneer for Rikskonsertene, og har vært innom mange fylker i forbindelse med dette. I 2007 / 2008 var Hayseed backingband for Eric Martin (vokalist i Mr.Big) når han var innom Norge på turne.  Alle i bandet har vært aktive som freelancemusikere, og brukes som musikere på TV-produksjoner, i forskjellige band (Aunt Mary, Terje Rypdal, Mari Boine, Askil Holm, LidoLido, Street Legal, Funkaholic osv) og i studiosammenheng.

Hayseed, kort fortalt: rockeband med lang fartstid, bestående av rutinerte musikere som er opptatt av å levere genuint håndverk live. Dette er rock som har røtter i blues og tildels funk. 70- talls inspirert musikk, mest eget materiale ispedd litt covers. (Van Halen, Free, Lizzy etc)

Lenke til et par live-klipp (publikumsfilmet med mobil)

https://youtu.be/ng7WMxs6tSA

Lenke til Spotify: https://open.spotify.com/album/5quFsauLsaMPbFfYAoK4Sj?si=YG-YtHXvSlCbt5x8Yh9OGQ

https://www.youtube.com/watch?v=NUlSACj-DbQ