apr
28
fre
Elektrisk Bureau
apr 28@21:00
Elektrisk Bureau
Elektrisk Bureau er som navnet antyder et lite foretak som tar for seg el-gitardrevet rock fra gullalderen på 60 – 70 tallet.
Kristensen, Kjørlaug og Haugen er rutinerte karer med lang fartstid i ymse band og konstellasjoner så her blir alle funksjoner i orkesteret
godt ivaretatt.
Elektrisk Bureau leverer løs jakke & moro, perfekt musikk for en kveld på byen.
Det serveres en buffet av classic rock, Zeppelin, Joe Walsh, Sabbath, Beatles etc.
Personell:
Jan Ole Kristensen (The Largo, Ida Maria)
Terje Kjørlaug (Hayseed, Funkaholic)
Truls Haugen (Cirkus Maximus, Frog Leap)
apr
29
lør
MagentaJam – April
apr 29@21:00
MagentaJam - April

Siste lørdag i måneden smeller vi til med en ny jam på Cafe Magenta!

Det blir stadig flere av både musikere og gjester på jam’ene vi har satt i gang,

så det her kan bli starten på noe virkelig moro.

For de som husker jam’ene på Oscar på brygga i Fredrikstad for 10-20 år siden, husker hvor kult det kan være med jam når det groover men ikke alt er nødvendigvis planlagt.

Og det kan være en unik scene for rutinerte musikere til å spelle og mingle, og for nykommere til å komme seg ut av øvingsrommet og teste seg blant folk. Hvis du er for ung til å huske oscar-jamen, well, perhaps it’s your turn!

Vel møtt alle og en hver!

Kl. 20-23

mai
3
ons
Emil Andreassen synger svenske, norske og engelske viser
mai 3@20:00
Emil Andreassen synger svenske, norske og engelske viser

Emil Andreassen er en visesanger fra Rolvsøy. Han har laget mange egne viser på norsk og engelsk. Det siste året har han gått på Vislinjen i Kungälv, Sverige og utviklet seg som artist og låtskriver.

Han kommer til Cafe Magenta og vil spille både gamle og nye låter han har laget. I tillegg byr han på andre svenske, norske og engelske viser.

mai
5
fre
Pæddekommen BluesBand
mai 5@21:00
Pæddekommen BluesBand

Pæddekommen Blues band

(De rike og sliternes eget blues band)

Pæddekommen er navnet på stedet der «sjauer»-kontoret lå og så langt båttrafikken mot Sarpsborg nådde før de traff spruten fra Sarpefossen. Navnet har nok stedet fått fordi det var der hovedkloakken fra byen rant ut i et bekkedelta der det krydde av Pædder og andre smådyr som trivdes i slike miljøer. Tidlig på 1900 tallet lukket man bekken og det ble bygget en staselig utløpskonstruksjon i granitt der utløpet var. Området rundt denne fikk kallenavnet Pæddekommen.

mai
10
ons
Frode Johansen – BIPOLARNATT 2023
mai 10@20:00
Frode Johansen - BIPOLARNATT 2023
BIPOLARNATT – Turné 2023
Frode Johansen er en sanger og låtskriver fra Jessheim i Ullensaker Kommune.
Frode har levd av musikk siden han forsov seg til tverrfaglig eksamen på kokkeskolen. I 20 år turnete han som pubtrubadur på norske og utenlandske puber før han platedebuterte i 2013 med albumet «Fra Bølle Til Prins», som fikk bred dekning og høstet lovord både i riksdekkende og lokale medier.
Siden da har han gitt ut 8 album og vært en av de mest turnerende artistene i Norge med et snitt på 130 konserter i året i ti år.
Han har også turnert med Kaia Huuse, Terje Formoe og Låtskriverne i tillegg til sine solokonserter.
I BIPOLARNATT får vi låter og sjarmerende mellomsnakk om livet, ensomhet, kvinnesak og ekteskap. Alt pakket inn i en folkelig og humoristisk forestilling, men alltid med antydning mot et dypere alvor bak, presentert av en sammensatt artist som virkelig mestrer sceneformatet og det å holde sitt publikum ytterst på stolkanten.
Vi får mange nye låter som «Møt meg På Veiberg» og «Ta det svarte hjertet ditt og kom», men også klassikere som «Livet Ditt Lever», «Forsvunnet», «Sølvgrå» og selvfølgelig «En Liten Kopp Lykke».
Sagt om Frode Johansen:
«Lytt til denne mannen; han kan det!» – Lillebjørn Nilsen
«Minner om selveste Stein Ove Berg» – Romerikes Blad
«Tekstene er forfriskende frie for klisjeer» – Ringerikes Blad
«Frode er en av landets alle beste låtskrivere» – Tor Andersen, Ordentlig Radio
«Visa vil bestå så lenge vi har artister av dette kaliberet» – viser.no
«Frode er den norske visetradisjonens arveprins» – Tove Bøygard
Foto: Tovita Razzi
mai
12
fre
Mortys Bunch
mai 12@21:00
Mortys Bunch
Mortys Bunch er en gjeng voksne karer som spiller egne låter og cover i egne tolkninger. Vi spiller en god blanding fra sarte låter helt nedpå, til rock’n roll med trøkk som får foten til å trampe og hodet til å nikke.
Nå i vinter har vi jobbet mye i studio, og låta «Free» ble sluppet 10 mars. Vi gleder oss veldig til å spille på Magenta igjen.
Bandet består av:
Morten Rostad: Gitar
Halvor S. Erikstad: Vokal
Ruben Grytten: Bass
Peder Noteng: Trommer
mai
19
fre
Folkport Electric
mai 19@21:00
Folkport Electric

FolkPort er tilbake på Magenta med en mer folkrocka sesongstart i 2023. Etter noen år med et mer akustisk konsept er de nå klare for en konsertsesong med mer fokus på trøkk og rock der bandet gjenskaper lydbildet fra de beste festivalsesongene som FolkPort Electric.
FolkPort-musikken har sitt utgangspunkt i britisk og melodiøs tradisjon, og det er fremdeles låtene i seg selv som formidles med vokal, tekst og fiolin som viktige ingredienser. Og med elgitar og trommer på plass igjen blir det et tøffere lydbilde, men alt er bruksmusikk som passer godt å lytte til, bare hygge seg med eller kanskje til og med danse eller synge litt med på!

FolkPort Electric 2023 er:


Ørjan Arntsen – fiolin, cellofiolin, mandolin og vokal

Sølvi Eriksen Kvam – vokal, piano og blikkfløyter

Bjørn Fyen – vokal og akustiske gitarer

Hallgeir Myhre – trommer

Jan Larsen – elgitar

Tore Tambs-Lyche – bass og vokal

—- Litt om bakgrunn ———–
Gjennom 21 år har FolkPort spilt over 300 konserter på på festivaler og konsertscener i Norge og Danmark, bl.a på seks Skagenfestivaler. Noen høydepunkter har utvilsomt vært support for Fairport Convention på Rockefeller, utgivelsen av flere album, bl.a med egenprodusert musikk og ett med norske tekster. Etter det er det jobbet systematisk med å utviklet det musikalske konseptet videre mot en tydelig profil rundt det store låtmaterialet som er bygget opp.
Med dette utgangspunktet og en blanding av britisk tradisjonsmusikk og egne låter er FolkPorts konserter alltid tilpasset konsertstedet og publikum, i år med fullt band med trommer og elgitar. Den gode musikkpubstemningen skal skapes uansett om det er en stor festival, et konsertsted, en musikkpub, eller som denne gang på et av bandets favorittspillesteder i Gamlebyen i Fredrikstad.

mai
24
ons
Anna-Lisa Kumoji
mai 24@20:00
Anna-Lisa Kumoji

Anna-Lisa Kumoji er en svært allsidig artist med lang fartstid i musikk, teater og underholdningsbransjen.

Hele høsten 2022 hadde hun hovedrollen i den kritikerroste musikalen «Sister Act» på Chateau neuf.
De siste årene har hun bemerket seg særlig på norske tv-skjermer som deltager i tv-programmer som “Beat For Beat”, “Idrettsgallaen”, “Senkveld” og “Kvelden Før Kvelden”. Høsten 2021 var hun en av folkefavorittene i «Stjernekamp» og kritikerne gav henne terningkast 6 i fire av fem sendinger! I år var hun finalist i årets Melodi Grand Prix og slo til med nok en toppkarakter fra Dagbladet.

Anna-Lisa gjorde sin debut som soloartist med egen musikk og eget varemerket i 2019 da hun ble gullfinalist i Melodi Grand Prix med låten “Holla”, finalist i “All together Now” samt annonsert som årets “Stjerneskudd” da hun var medvirkende gjesteartist i Hanne Krogh sin juleturné samme år. Anna-Lisa har siden 2019 sluppet en rekke singler og musikkvideoer i eget navn. Hun har funnet sin nisjé og kaller hennes musikalske uttrykk for musikk i sjangrene “norsk soul” og “soulrock”

mai
26
fre
Lerøens Powertrio
mai 26@21:00
Lerøens Powertrio
Lerøens powertrio er en ny besetning som kom sammen under pandemien. Trioen har gjort noen sessions i studio med eget material, men måtte ta en pause pga økning av covid 19 og litt andre grunner. Men nå er trioen tilbake og gleder seg til første spillejobb sammen på Cafe Magenta.

Besetning :

Kenneth Lerøen – Gitar / vokal

Brede Edvartsen – Bass

Erik Engebretsen – Trommer

Gruppen består av rutinerte musikere.

Erik Engebretsen fra Fredrikstad er en erfaren og dyktig trommis som har vært med på utallige besetninger og innspillinger og har jobbet som profesjonell musiker i en årrekke. .

Brede Edvartsen fra Sarpsborg er også en mann med mange år som musiker. Han er en allsidig og rutinert bassist som har vært med på mange besetninger opp gjennom årene. Brede har både spilt med Ivan Andersen og Tor Inge
Rishaug.m.m. Brede er også bassist og vokalist i Generation live band (Chicago tribute).

Kenneth Lerøen fra Sarpsborg har også rukket å bli en erfaren musiker.
Han har vært gjennom ulike musikere og sjangere opp gjennom årene.
Kenneth har en forkjærlighet og røttene sine i bluesen. Kenneth startet Kennyleeband i 2009, som senere ble bedre kjent som Kenneth Lerøen bluesband, da han tok over som vokalist.

Kenneth skriver egne låter. Ingen låter har blitt utgitt enda, men det jobbes med å få til dette.

Lerøens powertrio har et litt annet uttrykk som spenner seg mellom blues/rock og soul Det vil bli spilt noe eget material, samt egne tolkninger av låter fra John Mayer, Beatles, Marius Muller, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa m.m

mai
27
lør
MagentaJam
mai 27@21:00
MagentaJam

Siste lørdag i måneden smeller vi til med en ny jam på Cafe Magenta!
Det blir stadig flere av både musikere og gjester på jam’ene vi har satt i gang,
så det her kan bli starten på noe virkelig moro.
For de som husker jam’ene på Oscar på brygga i Fredrikstad for 10-20 år siden, husker hvor kult det kan være med jam når det groover men ikke alt er nødvendigvis planlagt.
Og det kan være en unik scene for rutinerte musikere til å spelle og mingle, og for nykommere til å komme seg ut av øvingsrommet og teste seg blant folk. Hvis du er for ung til å huske oscar-jamen, well, perhaps it’s your turn!
Vel møtt alle og en hver!
Kl. 21-00