nov
25
fre
Bærum Bluesband
nov 25@21:00
Bærum Bluesband
Bærum Bluesband har spilt jobber overalt i snart 25 år. Hvorfor er de ikke bedre kjent? Selv skylder de på navnet, «Bærum Bluesband er verdens teiteste navn» uttrykker trommis Tord Riiser. For øvrig popstjerne på 90-tallet med Trang Fødsel. Vokalist og tangentmester Olaf Andenæs vil dog ikke gi opp med å prøve å få folk til å forstå at «the blues» er en sinnsstemning , og at Bærum (etter hans mening) er den kommunen i Norge med mest blues, målt i prosent per innbygger…
Bærum Bluesband har spilt på Magenta flere ganger, og deres særegne blanding av gamle, ikke særlig kjente blueslåter og eget materiale gjør at publikum ler, danser, og ved særlig vellykkede konserter også gråter en skvett.
Det loves shuffle, swing, rock og slowblues!
NB: Renslighet og diskresjon loves og fordres!
des
2
fre
Glomma Bluesband
des 2@21:00
Glomma Bluesband

Glomma Bluesband består av erfarne musikere med bakgrunn i forskjellige band fra Sarpsborg og Fredrikstad. Håvard Minge og Jon Petter Hansen spilte sammen i Bluemixx Bluesband. Når dette ble lagt ned hadde de lyst til å fortsette og fikk med seg Øyvind Bjor og Tor Morten Bjerketvedt som bla har spilt i `Pæddekommen.` Thor-Øyvind Skaar ble også med. Glomma Bluesband spiller blues i ulike varianter. Fra det rolige og sarte til låter som er litt mer svingende og kjappe. Det legges vekt på skikkelig vokal, og det er plenty med `blå` gitar og munnspill. Besetningen er: Øyvind Bjor – trommer, Thor-Øyvind Skaar – bass, Tor-Morten Bjerketvedt – gitar, Håvard Minge – gitar og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar.

des
7
ons
Operapub
des 7@20:00
Operapub
Velkommen til Fredrikstads første faste operapub.
Hver første onsdag i måneden inviteres du til opera og høy stemning på Café Magenta – Gamlebyens kulturkafé. Som ikke det var nok, er det gratis inngang for alle.
Sangerne vil alle være profesjonelle solister. Mange av dem har tilknytning til Østfold og flere kommer direkte fra scenen på Den Norske Opera og Ballett. Akkurat hvem du får høre den enkelte kvelden, vil ikke avsløres på forhånd. Her blir hver kveld en musikalsk overraskelse. Møt opp og få med den en kulturopplevelse uten like.
Repertoaret bestemmes av kveldens sangere. Gled deg til både arier, duetter, impulsive innslag og overraskelser i fleng.
des
8
tor
JUL OG SÅNN
des 8@20:00
JUL OG SÅNN

JUL OG SÅNN

Café Magenta med Hege Saugstad, Sindre Dybvikstrand, Harald Høidahl og Ole Petter Hansen Chylie.

Vi gleder oss stort til å spille og synge for dere i gamlebyen, og vi
skal skape god stemning med julesanger og annet snadder.
Velkommen skal dere være!
des
9
fre
Cover Charge
des 9@21:00
Cover Charge

Partybandet COVER CHARGE fra Mysen spiller på herlige Cafe Magenta på Gamlebyen i Fredrikstad. Her vil du få servert kjente og kjære covere fra 60-90 tallet blandet med norske hiter. Ta på deg danseskoa og ta med deg venner for dette blir en kveld med mye partyfaktor, allsang og dans. Bandet spiller låter fra bl.a Elvis, Rolling Stones, Beatles, ZZ-top, Creedence og mange flere.
Bandet består av:
Magne S. Jensen (vokal)
Kåre Aune (gitar)
Bjørn Jansen (gitar)
Tomasz Ozog (bass)
Patrick M. Leiva (trommer)

des
16
fre
BLUZZY
des 16@21:00
BLUZZY

5-hodersbandet Bluzzy har 16. desember en julekrydret releasekonsert på Cafe Magenta.

De vil for første gang fremføre sin egenproduserte anti-glamorøse juleblueslåt «Christmas Goin’ Down (On The East Side Of Town)».

Låta, som er skrevet og produsert av pianist og vokalist Chris Grant det siste året, kommer med full-lengde musikkvideo og slippes på alle digitale musikktjenester samt Youtube seinest 25. november.

Bluzzy spiller delvis improviserte, spennende variasjoner av småjazza blues, boogie woogie, New Orleans-materiale og noen av Ray Charles sine låter som bidro til å smelte gospel, blues, rhythm ‘n’ blues og jazz om til soul.

I tillegg har de med enkelte eldgamle amerikanske trad.låter, låter av artister som Fats Domino, BB King og Dr. John, samt noen nyskrevne låter av vokalist og pianist Chris Grant innenfor samme musikklandskap.

 

Det er blått, swinget, fritt, energisk og groovy, og musikerne er på kontinuerlig søken etter godt samspill, dynamikk og kontraster i et bredt spekter av blues musikk.

 

I anledning høytiden vil Bluzzy også jamme over noen klassiske swingende amerikanske julelåter som de fleste har hørt før.

 

Det blir også en morsom gjesteopptreden denne kvelden.

 

Hjertelig velkommen!

 

 

Besetning:

 

Piano og vokal: Chris Grant

Gitar: Eivind Ystrøm Petersen

Saksofon: Baard Melhus

Trommer: Brage L.  Saugstad Thøgersen

Bass: Anders Amundsen

des
21
ons
Wish You A Merry Christmas
des 21@20:00
Wish You A Merry Christmas

Eivind Ystrøm Petersen, Chris Grant og Roger Morland senker skuldrene og improviserer julehøytiden inn i trioformat.

Det pakkes opp både amerikanske juleklassikere og annen lystig, rolig og stemningsfull musikk denne onsdagskvelden.

 

Hjertelig velkommen til en stressfri og forventningsfull musikalsk aften!

 

Besetning:

 

Chris Grant – vokal/piano

Roger Morland – bass

Eivind Ystrøm Petersen – gitar

des
26
man
Jose Leguina & Gamlebyen Julekonsert
des 26@21:00
Jose Leguina & Gamlebyen Julekonsert

Jose Leguina & Gamlebyen er et organisk, sofistikert skrangleorkester med sjela utapå. En gulasj av rufsete Americana og rock møter tango, polka, og vindskjeve valser i god Tom Waits ånd. I bunnen er all musikken gjennomsyret av Josè sine spanske røtter.

Bandet når stadig ut til nytt publikum og på Cafe Magneta  2. juledag stiller bandet med følgende besetning:

Josè Leguina (Gitarer/vokal), Knut Lothe (trommer), Andre Kristoffersen (Rodes/Harmonium) og Ole Jacob Evensen (Bass)

«Eksepsjonelt kult band som vi har få av her i landet» (Steinar Kalander, Bookingansvarlig: Gamla – Oslo)

jan
6
fre
Jam’n’Five
jan 6@21:00
Jam'n'Five

Jam’n’Five

Er en erfaren gjeng musikere fra Halden/Fredrikstad

Høsten 2021 har det blitt flere forandringer i bandet.

Bandet er Haldenbasert med et medlem fra Fredrikstad. Vi vil påstå at vi er en gjeng med erfarende musikere som har fartet rundt på veien i mange år. Bl.a. har vår keyboardist og trommeslager spilt i bandet Buddies. Vår nye gitarist Per Henning Hansen er en svært erfaren musiker med bakgrunn i mange forskjellige band oppigjennom årene.  Likeså vår nye bassist vår nye bassist Erik Groenhaug. Sist, men ikke minst Calle Hagberg, som ny vokalist, er heller ingen nybegynner, og spiller også gitar på noen låter.  Vi spiller coverlåter som de fleste har et forhold til. Calle som er vår vokalist får god hjelp av både Roy, Per og Erik med koring.

Musikken vi tilbyr er melodier vi mener de aller fleste vil kjenne igjen, dvs. gamle og nyere slagere. Nevnes kan “The best av Tina Turner, Let me entertain you med Roby Williams, Gimme all your Loivin med ZZ Top, En del av mitt hjerta med Tomas Ledin, Orbison låter, noe fra Grease, Elvis, Tom Jones, Bruce Springsteen, Gyllene tider m.f

feb
3
fre
The Wingling Brothers
feb 3@21:00
The Wingling Brothers

Er det et show, forestilling, konsert, teater, T-dans eller ostepop…?

Nei! Det er The Wingling Brothers!

Et orkester fylt med humor, glede, galskap og musikalske krumspring!

Gå ikke glipp av dette bandet som er inspirert av The Bonzo Dog Band, Spike Jones, Jonas Fjeld Rock’n Rolf Band og alle de gærne folka de har spilt med!

Vokal: Odd Espen Skjærbekk , Tuba:Terje Jørgensen, Sax, Klarinett: Ken Gøran Bakken, Trompet: Nils Larsen, Git: Mats Raknerud , Piano: Kristian Kjærnes, Trommer og div. kjøkkenutstyr: Totto Hansen

For booking: Totto Hansen, mob.900 93 933,

mail: totto.ha@mac.com