Musikkveld på Magenta Foto: Finn Rune Christiansen

mar
31
fre
Bobben Blues Band
mar 31@21:00
Bobben Blues Band

Bobben Blues Band 

Bobben Blues Band fra Fredrikstad består av
– Odin Hansen/trommer
– Terje Andersen/bass/kor
– Terje Severinsen/lead guitar /kor
– Jon Thorstensen/keyboard
– Bjørn Magne Akselsen/vocal-guitar.
Bandet spiller kjente låter fra Clapton, BB King, Albert King, Buddy Guy, Robben Ford, Stevie Ray Vaugn, John Mayer, Fleetwood Mac, Robert Cray med flere.
Vi gir vårt publikum gode musikalske godbiter med låter som svinger, og bandet opplever svært så hyggelige og gode tilbakemeldingene om både låtvalg og fremførelse.
Vi ser frem alltid frem til å spille live for folk og du er hjertelig velkommen til å komme for å høre oss!
apr
5
ons
Operapub
apr 5@20:00
Operapub
Velkommen til Fredrikstads første faste operapub.
Hver første onsdag i måneden inviteres du til opera og høy stemning på Café Magenta – Gamlebyens kulturkafé. Som ikke det var nok, er det gratis inngang for alle.
Sangerne vil alle være profesjonelle solister. Mange av dem har tilknytning til Østfold og flere kommer direkte fra scenen på Den Norske Opera og Ballett. Akkurat hvem du får høre den enkelte kvelden, vil ikke avsløres på forhånd. Her blir hver kveld en musikalsk overraskelse. Møt opp og få med den en kulturopplevelse uten like.
Repertoaret bestemmes av kveldens sangere. Gled deg til både arier, duetter, impulsive innslag og overraskelser i fleng.
apr
7
fre
Henning Andersen & The Fredrikstars
apr 7@21:00
Henning Andersen & The Fredrikstars

Henning Andersen & The Fredrikstars

Det blir en eksklusiv begivenhet når Henning Andersen kommer tilbake til Café Magenta i Gamlebyen langfredag. Noen av Fredrikstads beste musikere er med når Henning fremfører sitt album og nye låter på sitt favorittsted.

«Jeg har vært med på to jam-kvelder og holdt min egen konsert på Magenta. Det har vært fullt hus hver gang og jeg har fått spille med fantastiske musikere. Det er magisk for meg å spille låtene mine med så flinke folk», sier Henning.

 

Stjernelaget fra Fredrikstad (The Fredrikstars) er ingen ringere enn Totto Hansen, Roger Amundsen, Anders Amundsen og Eivind Ystrøm Petersen. Dette er åpenbart påsken man bør holde seg i byen for å høre god musikk.

«Jeg har et fast band som er fantastisk, men det er moro å eksperimentere med musikk. Dessuten er det miljøvennlig og økonomisk med kortreiste musikanter. Kjente lokale helter trekker også folk, så dette er positivt for alle», sier Andersen.

 

Alle i bandet sa ja med en gang Henning spurte.

«Han lager fengende låter som er lette å bli glad i og moro å spille. Dette blir en kveld for minnebøkene», sier Totto Hansen

  

Henning Andersen var i USA før jul og jobber for tiden med en dokumentar fra den turneen. Video-teaser fra den turen kan du se her:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FLc2SIDizFQ&t=1s

 

Andersen lager gitarbasert og USA-inspirert rock og Americana. Hele albumet hans kan du høre her:

 

https://open.spotify.com/artist/5PNWbjTEZ70DlkyTX66rPc?si=dDhDjcrqRHqBQzCrC3laVw

 

Musikkvideoer fra albumet finner du her:

 

https://www.youtube.com/@henningandersenmusic

apr
14
fre
SVERRE
apr 14@21:00
SVERRE
Sverre A N Stenersen, tidligere frontfigur i band som Diversion Blue og Dunderland, slapp sitt debutalbum 23. september. «The Gemini» er en dypt personlig fortelling, en selvransakelse fra barndom til nåtid. «Det er på tide å slippe noen spøkelser ut av skapet», innleder Sverre når han skal beskrive albumet, som mange der ute nok vil beskrive som selvutleverende. «Arbeidet med platen har på mange måter vært et utløp, en slags befrielse. Flere av tekstene har jeg spikket på i veldig mange år, og prosessen ble et viktig verktøy for å legge mange tunge minner bak meg», utdyper han.
«The Gemini» er organisk og varmblodig og utelatelsen av vrengte gitarer og andre sterke virkemidler har vært et bevisst valg av den tidligere rockeren. Sangtekstene og klangfargene skulle slippes frem og får god plass i lydbildet. Instrumentering er derfor jordbundet og uforfalsket. Spennet mellom det robuste og det utrygge, det pålitelige og det illevarslende, er den røde tråden som best beskriver symbiosen mellom musikk og tekst på «The Gemini»
Fotograf Arnfinn Johnsen
apr
21
fre
El Cartel
apr 21@21:00
El Cartel

El Cartel er et spennende og originalt band fra Fredrikstad, som ble etablert i februar 2019.
Etter et litt tilfeldig møte over et par gitarer og felles forkjærlighet for stemningsfull musikk fra ørkenområder, Mariachi, Morricone og
spaghetti-western, vokste det frem et samarbeid mellom 9 musikere fra Fredrikstad med forskjellig musikalsk bakgrunn. Siden den gang har det blitt etablert et band som har store ambisjoner om å bli et navn mange kjenner til, og som leverer stemningsfull Americana med tunge Mexicanske influenser.

Lydbildet er stort og spennende, og som publikummer blir du tatt
med på en musikalsk ørkenvandring på begge sider av den
Amerikansk-Mexicanske grensen.

Bandet er åpne for å implementere mange forskjellig instrumenter
for å skape de bildene låtene fortjener.
Pr. idag benyttes blant annet vibrafon, klokkespill, rørklokker og
mye annen perkusjon, trekkspill, vihuela, guitarron, baritone-gitar og trompeter ut over den tradisjonelle line-up med bass, trommer,
tangenter og gitarer. Bandet har gitt ut fire singler på eget label, og siste låt ut er «Carnal Mazo», som ble sluppet 18.02.22

El Cartel har rukket å etablere seg som et ganske så formidabelt
live-band, med et stort stemningsspekter å spille på.
Bandet har et massivt og originalt sound, og det er veldig få, om
noen i Norge, som blander den amerikanske og den mexicanske
musikkarven til sitt eget på denne måten.

El Cartel går i studio på nyåret og spiller inn sitt debutalbum!

El Cartel består av :
Jørgen Hansen – Gitarer
Richard Ahlsen – Gitarer
Emil Northcreek – Gitar og vokal
Mats Andre Andersen – Bass
Nicolai Gregersen – Trommer
Stephan Reis – Trekkspill og tangenter
Anders Lund – Vibrafon og div. perkusjon
Espen Christoffersen – Trompet
Jon Petter Gonsalez Lindberg – Trompet

apr
26
ons
Trio Oro feat Frøy, Theodor – Releasekonsert
apr 26@20:00
Trio Oro feat Frøy, Theodor - Releasekonsert
TRIO ORO slipper album i april og i den anledning holder de små releasekonserter rundt om i landet. 26. april kommer de til Magenta! Med over 250 spilte konserter i 2022 er Trio Oro kanskje Norges mest aktive trio akkurat nå. Med gitar, trommer og fløyter spiller TRIO ORO sin world-fusion. Slik som det kommende albumet, vil konserten være bandets karakteristiske blanding av energisk formidlingsevne, morsomme knep og stemningsfull musikk. Med seg har trioen Frøydis Dale på vokal og Theodor Peterson på bass.
Frøydis Arntzen Dale er vokalist og skuespiller fra Hvaler med spesialisering innenfor jazz og folk. I perioden 2012-2018 turnerte hun med musikk og teaterforestillinger i Frankrike. I 2022 fungerte hun som vokalist i forestillingen «Voyages au centre de la terre» i Paris (Sarcelles).
Theodor Peterson er en bassist- og kontrabassist fra Fredrikstad. I perioden 2014-2018 turnerte han landet med bandet Comet Kid, samt samarbeidet med Siv Jacobsen. Han har også en fortid i Fredrikstad-grunge-badet After Eden.
Vel møtt!
apr
28
fre
Elektrisk Bureau
apr 28@21:00
Elektrisk Bureau
Elektrisk Bureau er som navnet antyder et lite foretak som tar for seg el-gitardrevet rock fra gullalderen på 60 – 70 tallet.
Kristensen, Kjørlaug og Haugen er rutinerte karer med lang fartstid i ymse band og konstellasjoner så her blir alle funksjoner i orkesteret
godt ivaretatt.
Elektrisk Bureau leverer løs jakke & moro, perfekt musikk for en kveld på byen.
Det serveres en buffet av classic rock, Zeppelin, Joe Walsh, Sabbath, Beatles etc.
Personell:
Jan Ole Kristensen (The Largo, Ida Maria)
Terje Kjørlaug (Hayseed, Funkaholic)
Truls Haugen (Cirkus Maximus, Frog Leap)
apr
29
lør
MagentaJam – April
apr 29@21:00
MagentaJam - April

Siste lørdag i måneden smeller vi til med en ny jam på Cafe Magenta!

Det blir stadig flere av både musikere og gjester på jam’ene vi har satt i gang,

så det her kan bli starten på noe virkelig moro.

For de som husker jam’ene på Oscar på brygga i Fredrikstad for 10-20 år siden, husker hvor kult det kan være med jam når det groover men ikke alt er nødvendigvis planlagt.

Og det kan være en unik scene for rutinerte musikere til å spelle og mingle, og for nykommere til å komme seg ut av øvingsrommet og teste seg blant folk. Hvis du er for ung til å huske oscar-jamen, well, perhaps it’s your turn!

Vel møtt alle og en hver!

Kl. 20-23

mai
10
ons
Frode Johansen – BIPOLARNATT 2023
mai 10@20:00
Frode Johansen - BIPOLARNATT 2023
BIPOLARNATT – Turné 2023
Frode Johansen er en sanger og låtskriver fra Jessheim i Ullensaker Kommune.
Frode har levd av musikk siden han forsov seg til tverrfaglig eksamen på kokkeskolen. I 20 år turnete han som pubtrubadur på norske og utenlandske puber før han platedebuterte i 2013 med albumet «Fra Bølle Til Prins», som fikk bred dekning og høstet lovord både i riksdekkende og lokale medier.
Siden da har han gitt ut 8 album og vært en av de mest turnerende artistene i Norge med et snitt på 130 konserter i året i ti år.
Han har også turnert med Kaia Huuse, Terje Formoe og Låtskriverne i tillegg til sine solokonserter.
I BIPOLARNATT får vi låter og sjarmerende mellomsnakk om livet, ensomhet, kvinnesak og ekteskap. Alt pakket inn i en folkelig og humoristisk forestilling, men alltid med antydning mot et dypere alvor bak, presentert av en sammensatt artist som virkelig mestrer sceneformatet og det å holde sitt publikum ytterst på stolkanten.
Vi får mange nye låter som «Møt meg På Veiberg» og «Ta det svarte hjertet ditt og kom», men også klassikere som «Livet Ditt Lever», «Forsvunnet», «Sølvgrå» og selvfølgelig «En Liten Kopp Lykke».
Sagt om Frode Johansen:
«Lytt til denne mannen; han kan det!» – Lillebjørn Nilsen
«Minner om selveste Stein Ove Berg» – Romerikes Blad
«Tekstene er forfriskende frie for klisjeer» – Ringerikes Blad
«Frode er en av landets alle beste låtskrivere» – Tor Andersen, Ordentlig Radio
«Visa vil bestå så lenge vi har artister av dette kaliberet» – viser.no
«Frode er den norske visetradisjonens arveprins» – Tove Bøygard
Foto: Tovita Razzi
mai
19
fre
Folkport Electric
mai 19@21:00
Folkport Electric

FolkPort er tilbake på Magenta med en mer folkrocka sesongstart i 2023. Etter noen år med et mer akustisk konsept er de nå klare for en konsertsesong med mer fokus på trøkk og rock der bandet gjenskaper lydbildet fra de beste festivalsesongene som FolkPort Electric.
FolkPort-musikken har sitt utgangspunkt i britisk og melodiøs tradisjon, og det er fremdeles låtene i seg selv som formidles med vokal, tekst og fiolin som viktige ingredienser. Og med elgitar og trommer på plass igjen blir det et tøffere lydbilde, men alt er bruksmusikk som passer godt å lytte til, bare hygge seg med eller kanskje til og med danse eller synge litt med på!

FolkPort Electric 2023 er:


Ørjan Arntsen – fiolin, cellofiolin, mandolin og vokal

Sølvi Eriksen Kvam – vokal, piano og blikkfløyter

Bjørn Fyen – vokal og akustiske gitarer

Hallgeir Myhre – trommer

Jan Larsen – elgitar

Tore Tambs-Lyche – bass og vokal

—- Litt om bakgrunn ———–
Gjennom 21 år har FolkPort spilt over 300 konserter på på festivaler og konsertscener i Norge og Danmark, bl.a på seks Skagenfestivaler. Noen høydepunkter har utvilsomt vært support for Fairport Convention på Rockefeller, utgivelsen av flere album, bl.a med egenprodusert musikk og ett med norske tekster. Etter det er det jobbet systematisk med å utviklet det musikalske konseptet videre mot en tydelig profil rundt det store låtmaterialet som er bygget opp.
Med dette utgangspunktet og en blanding av britisk tradisjonsmusikk og egne låter er FolkPorts konserter alltid tilpasset konsertstedet og publikum, i år med fullt band med trommer og elgitar. Den gode musikkpubstemningen skal skapes uansett om det er en stor festival, et konsertsted, en musikkpub, eller som denne gang på et av bandets favorittspillesteder i Gamlebyen i Fredrikstad.