Café Magenta er så heldige å ha Lisa Aisato som utstiller hos oss i hele juni og juli.

Lisa Aisato (f. 1981) er en norsk illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner.

Hun har norsk mor og gambisk far, og er oppvokst i Norge. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun gitt ut flere egne bildebøker, illustrert for andre forfattere og for magasiner. Lisa har siden 2009 vært fast illustratør i Dagbladet Magasinet. Bøkene hennes er gitt ut i flere land og i 2015 ble hun kåret til en av de ti beste forfatterne under 35 år av Morgenbladet. Hun har utdannelsen sin fra Einar Granum Kunstskole og Strykejernet Kunstskole.

Om utstillingen:

Lisa Aisatos originaler er som oftest laget med en blandingsteknikk av gouache, akryl og blekk på upreparert lerret. Fordi mange av bildene hennes er laget for bøker eller magasiner arbeider Lisa i økende grad digitalt. Det vil si at mange av bildene starter på lerret for deretter å bli digitalisert og arbeidet videre med digitalt. I disse tilfellene er “originalen” på lerret så langt fra det ferdige resultatet at lerretet blir destruert. I noen tilfeller er Lisas bilder laget utelukkende digitalt. 

Om teknikken:

Giclée (Giclée Fine Art Print) er digital blekkutskrift av høy kvalitet for reproduksjon av billedkunst. Giclée-metoden krever spesielle, avanserte printere og en kombinasjon av lysekte blekk og syrefritt papir som er garantert av produsenten til å være av arkiveringsstandard og ha en minimums holdbarhet på 60-100 år. Teknikken benyttes av en rekke kunstnere til framstilling av fotografiske forstørrelser og reproduksjon av grafiske arbeider i begrensede opplag.