Hanne Bringager og Eva Malmstrøm møttes da de sammen med åtte andre kunstnere og kunsthåndverkere etablerte Bastion 5, kunst og håndverksenter i Gamlebyen i Fredrikstad i 2007. De har utviklet et felles malerisk uttrykk. Malerduoen har nå sitt daglige virke i sitt atelier på Dammyr i Fredrikstad.

Bringager & Malmstrøm ønsker å skape noe som inneholder summen
av et opplevd liv. De rydder plass til hverandres ide, erfaring og formspråk i maleriet. I samarbeidet rommes både det kontrollerte og spontane.

Tema defineres i felleskap gjennom samtaler, fordypning og refleksjon. Malerduoen arbeider frem store tematiske maleriutstillinger. De jobber med mange bilder på en gang, hvilket gir bildene mulighet for å danne referanser til hverandre. Bildene skaper sine egne konfliktsoner som endrer seg hele tiden i prosessen. Konfliktsoner mellom det abstrakte og det figurative, og mellom intuisjon, ide og spontanitet. Når de maler husker de en bevissthet.

Energien i prosessen er intens, de alternerer mellom bildene, og både presses og støttes av den andres drivkraft. I maleriets sluttfase vender arbeidsmetoden tilbake til samtale og refleksjon.

Gjennom maleriene søker duoen å inspirere, bevisstgjøre og motivere betrakteren gjennom visuelle fortellinger. Som for eksempel om øyeblikkene der et medmenneske eller en hendelse gir livet ny retning, der en stor erkjennelse lyser opp inne i deg, der gleden ved å virke, det å bety noe for noen eller noe kjennes altomfattende. Bildene er av en viss betydelig størrelse, koloristiske og gurative, med abstrakte elementer og sikker strek. De kommuniserer tydelig på et plan, mer underfundig og overraskende på
et neste plan. Ofte formidles det glade, energiske og humoristiske,
av og til det såre, sorgfulle og vanskelige.

Bringager & Malmstrøm er engasjert i et langsiktig samarbeid rundt et felles kunstnerisk uttrykk innen maleri. De livnærer seg begge på kunstnerisk virksomhet, maleri kombinert med tegning.  De har de 8 siste årene gjennomført 14 store separatutstillinger.

Hovedutstillinger:
2017 Juli,Tillit, Galleri Gamle Tomb, Sommerutstilling
2017 Juli, Sommerutstilling, Galleri Lerkekåsa,Telemark
2016 November, “Varde”, Galleri G Guddal, Rosendal, separatutstilling
2016 Mai, ” Looking for Fun and Feeling Groovy ́”, Galleri PURenkel, Oslo 2015 Juni, ”Dristig”, Moss kunstgalleri, Moss, separatutstilling.
2014 Mai, ”HEL” Konferansekuntnere, Radisson Bryggen, Bergen
2013 Mars,“Vårslepp”,AlbinUpp, Oslo, separatutstilling.
2013 Januar, Galleriverkstedet, Oslo, separatutstilling.
2012, Oktober,“Vennskap” Restaurant Paa Brygga, Fredrikstad, separatutstilling 2012, Mai, ”Begeistring”, Restaurant Paa Brygga, Fredrikstad, separatutstilling 2012, Mars, ”Dans”, Galleri Oluf,Trondheim, separatutstilling
2011, November, ”Feststemt”, Fredrikstad, separatutstilling
2010, juli- august, ”Glede”, Moss kunstgalleri, Moss, separatutstilling
2009 mars, ”Vandring” Galleri Rallaren, Odda, separatutstilling

Malerduoen har i tillegg deltatt på en rekke fellesutstillinger med små og store malerier, hatt utsmykningsoppdrag, samt gjort events og foredrag.

Alle maleriene er utført i sin helhet av malerduoen Bringager & Malmstrøm og er orginale verk malt med akryl på papir eller lerret.