Vamp-konsert 23. juli – viktig info

Velkommen til Vamp-konsert på Cafe Magenta!

Konserten er utsolgt, så informasjonen er til dere som har billett.

Med fint vær i sikte, Vamp på scenen og det beste publikummet, ser det ut til å bli en fantastisk kveld på de gamle festningsvollene.

Alle får sitteplasser, men vi har dessverre ikke mulighet til å ta bordreservasjoner. Kom i god tid, så ordner vi det så dere får sitte sammen.

Innslipp til konsertområdet starter kl. 17, konserten starter 19.30. Det er mange som skal inn, så ha med deg godt humør og litt tålmodighet. Vi møter dere med et stort smil.

Du vil få kjøpt vin, øl, mineralvann, grillet hamburger og pølser på konsertområdet. Vi skal bruke systemet Ordr for å ta bestillinger ved bordet. Det betyr at du må skanne en qr-kode med mobilen din for å komme inn på nettsiden du skal bestille. Undersøk gjerne på forhånd hvordan det virker hvis du ikke har prøvd det før. Får du det ikke til, får du hjelp. Hjelp gjerne hverandre også, så løser det seg kanskje fortere. Husk å lade mobilen 😊

Jeg tror at vi sammen kan gi Vamp det beste turnestoppet i sommer. Fredrikstad og Gamlebyen på sitt beste, er en opplevelse.

Vel møtt! De beste hilsener fra Merethe Maurland, daglig leder Cafe Magenta

Dinner In The Sky i Gamlebyen

Vil du ha et løft i hverdagen? Dinner in the sky er en restaurant helt utenom det vanlige. I 10 dager er de Magentas nærmeste nabo, og med en stor kran løftes gjestene opp til spektakulær utsikt og nydelig mat. Dinner in the sky har gitt Magenta to billetter til en luftig middag, og de skal vi gi videre til en av våre gjester. For å være med i trekningen må du svare Ja, jeg vil opp.

Konkurransen kjøres i to kanaler, på Facebook og Instagram. Vi trekker vinneren onsdag 23. juni kl. 10. Vinneren får to billetter til middag søndag 27. juni kl. 18 i Fredrikstad.

Har du ikke vinnerlykke? Da kan du kjøpe billettene her: 

For oss som liker å ha beina i bakken har vi utvidet åpningstidene i perioden 17. juni til 27. juni.

Kanskje nyte noe godt i glasset mens vi kikker opp mot himmelen?

Åpningstid:

17-20 (kjøkken til kl. 18)

Lapskaus på menyen

En klassiker går aldri av moten. Lapskaus av oksekjøtt varmer alltid, og spesielt nå i den kaldeste årstiden.

Mens vi venter på at vinteren skal slippe taket, er det få ting som er bedre enn å sitte i Magentas lune lokaler.

Lapskaus på menyen nå i helgen 13. og 14. februar, og passer det ikke denne gang, så lover vi at den blir en velkommen gjenganger.

Kunst i februar og mars

Galleri Magenta har hver måned spennende gjesteutstillere. Denne perioden er det kunstnerne Morten Kveen og Hanne Linnes. Begge maler fargesterkt på store lerret, men med vidt forskjellige uttrykk.
Våre faste utstillere og gallerister Tonje Kornelie og Cathrine Omberg har stiller ut grafikk, tegninger og malerier.
Morten Kveen er en billedkunstner fra Oslo representert av Rebell kollektivet som holder til i Fredrikstad.
– i denne utstillingen vises hans nye serie «nedtur til suksess» på store originale lerret.
Som kunstner arbeider han med verk til egne utstillinger, på bestilling og ulike designoppdrag.
Kunsten produseres på eget studio i lokalene hos Rebell kollektivet.
Han har tidligere hatt suksess med soloutstillinger i Oslo, Lillehammer og Fredrikstad. Verkene kan variere på teknikk, men består hovedsakelig av store malerier av akryl og tegninger av tusj. Med inspirasjon fra gamle sjømannstatoveringer og barnetegninger han har utviklet sin egen stil til et moderne uttrykk. Bildene settes sammen til et organisert kaos. Han inspireres av egne opplevelser, handlinger, politikk, humor og mennesker i dagens samfunn.
Hanne Linnes arbeider primært med akryl på lerret. Bildene er abstrakte og fargerike og blir til gjennom mange lag av strukturer og farger. Det gjør at du stadig finner nye elementer i farger, skygger og kontraster.
Hanne er utdannet innen kunst og grafisk design, etterfulgt av en bachelor i grafisk produksjon og markedsføring.
NB! Åpningstid på Galleri Magenta sammenfaller med kafeens åpningstid.
Februar-mars: 11-17, Torsdag til Søndag.

Juletallerken på menyen

Sprø svor, hjemmelaget julesaus, rørte tyttebær, medisterkaker og julepølse. Vi er i desember, og duften av julemat frister gjestene våre. Hver dag fram til jul kan du få tradisjonell juletallerken på Magenta inklusive dessert til 325,-. Møt en venn, ta med familien eller kom en tur alene – vi har pyntet til jul og fyrer i peisen. Velkommen til julestemning i Gamlebyen <3

Vinterutstilling på Galleri Magenta

VINTERUTSTILLING PÅ GALLERI MAGENTA
Cathrine Finsrud Stustad, Simen Langeland, Tonje Kornelie og Cathrine Omberg stiller ut helt nye verk i vinterutstillingen.
Grafikk, tegninger og maleri.
Gjesteutstillere:
Simen Langeland er Bergensk billedkunstner som lager fantasifulle bilder ved hjelp av blekktegning og maling. De siste årene har han hovedsakelig laget motiver som refererer til Bergen, bildene viser til byens landemerker og folkeliv. Langeland sin kunst kan betegnes som detaljert og eventyrlig. Motivene hans er innkjøpt av en rekke institusjoner, blant annet Nordnes sjøbad, Hulen, Kvarteret, Amalie skram VGS, og Fana kulturhus.
Han er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK) og Tegnerforbundet.
Cathrine Finsrud Stustad jobber med avtrykk av steder og natur. Botanisk kontakttrykk, kobber-etsning, tresnitt, koldnål, polymer-etsning, tegning, frottasjer og linoleumstrykk på store formater, papir eller tekstil. Lag på lag med fortellinger trykket med transparente trykkesverter i tradisjonelle og eksperimentelle teknikker.
Cathrine Finsrud Stustad (f.1977, Norge) er utdannet MA fra Kunsthøyskolen i Oslo, bor i Drammen og har sitt grafikkverksted på Konnerud. Hun arbeider utforskende med det grafiske mediet i relasjon til natur, med stedsspesifikke uteverk hovedsakelig bygget opp av grafiske trykk på papir. Stustad er aktiv på den lokale kunstscenen med deltagelse i gruppeutstillinger som Novemberutstillingen, Østlandsutstillingen og Kunst rett vest, over flere år. Verkene hennes er innkjøpt av Queen Sonja Printaward og andre private samlinger.