© Foto : Svein HansenSvein Hansen (f: 1957) har fotografert nesten hele sitt liv.

Han fattet interesse for fotografering allerede i 12 års alderen.

Svein er nok mest kjent fra sitt firma Stabil Data på Kråkerøy, hvor han driver med salg og tjenester innen data.

Interessen for foto gjorde at han meldte seg i ung alder inn i en privat Fotoklubb i Fredrikstad, og han hadde større kjente fotografer som sitt forbilde. Her lærte han seg raskt det grunnleggende innen fotokunsten og  ble fort oppmerksom på den vakre naturen på Hvaler og omegn, og ikke minst Fredrikstads mangfoldige bymotiver.

Svein forsto raskt at han kunne formidle vakre landskapsbilder og kjente bymotiver fra dagliglivet i Fredrikstad og så også muligheten med å benytte naturens egen belysning. Derfor bruker Svein sjelden eller aldri blits.

Det startet med analoge kameraer, og vanlig sort-hvitt filmer.  Da det digitale kameraet ble lansert på markedet var Svein nysjerrig, og det tok ikke lang tid før han hadde sitt eget moderne kamera. Nå åpnet det seg nye muligheter.

Svein satte seg godt inn i den digitale verden, hvor han kunne fremheve naturens egne farger og lys slik han selv ønsket å se sine bilder.

Svein er opptatt av å skape den riktige stemningen i motivet, og er stadig på jakt etter det optimale. Dette kommer tydelig frem i Svein sine bilder, og som han selv sier: «Mitt siste bildet er aldri det beste»!

Svein har hatt flere bilder i avisene, og mye fin omtale i lokale medier for sine bilder.

Det er alltid god stemning i Sveins motiver, og han ønsker med sine bilder å fremkalle positiv opplevelse for de som kjøper bildene hans.

© Fotograf Svein Hansen© Fotograf Svein Hansengamlebyen-sh_27529-300-sek-vid-f-11-17-mm-iso-400-11-oktober-2016