Aksel Kolstad – tre konserter på tre dager

 

«Trippel Aksel» med Aksel Kolstad er tre konserter på tre dager på Magenta i Gamlebyen.
Konseptet ««Café de Concert»» har bragt klassisk til folket i hele verden bl.a New York, Oslo og Fredrikstad. Det handler om å spille klassisk musikk der folk er, utenfor konsertsalene, og gjøre musikken tilgjengelig for et større publikum i et mer avslappende miljø. Aksel har en magisk evne til å presentere klassisk musikk. Han gjør det med humor og smittende engasjement og gir gjestene mulighet til å føle og oppleve musikken på nye måter. Tanken om at klassisk musikk igjen kan bli populærmusikk – slik det en gang var – er motivasjonen bak «Café de Concert».
Aksel Kolstad har vokst opp i Fredrikstad og er utdannet Norges Musikkhøyskole. Han utmerket seg tidlig som en uredd og original musiker og har turnert verden over. Som komponist er han hyllet i Russland og Estland som et geni, og Göteborgsposten har kalt ham vår tids Franz Liszt. Hans konsert-galleri og konsept «Café de Concert» er omtalt i både TIME Magazine og på CNN. Kolstad var første nordmann som debuterte i Carnegie Hall i NYC i 2010. Det var fullt hus og stående applaus.
Aksel er en allsidig kunstner og utøver. Han spiller basket, danser ballet, padler SUP og spiller flygel, nesten i samme åndedrag. Han visker ut sjangergrenser og skaper nye kombinasjoner. Bli med inn i hans fargerike univers, der klassisk musikk plutselig blir en helt naturlig del av spillelisten din.