Café Magenta, det gamle Slaveriet.

Gamlebyen i Fredrikstad regnes som Nord-Europas best bevarte festningsby er et et av Norges mest besøkte turistmål. Slaveriet ble oppført i 1731 som hovedvakt, eller Corps de Garde, som det da het. I 1734 flyttet garden og bygget ble tatt i bruk som slaveri. De siste slavene som ble holdt her ble flyttet til Akershus Festning i 1848, men bygget har beholdt sitt gamle navn. Alle vinduene har fortsatt tykke smidde gitter, ikke rart at mange blir fengslet av stedet.

Innenfor veggene  finner man i dag en koselig kulturkafé som yrer av liv og glede, god mat og drikke.

Café Magenta ble etablert i 2007. Før det benyttet kunstnere lokalene som atelierer.  Kaféen fungerer fremdeles som et galleri i tillegg til kafédrift. Kunsten vises på hvite granittvegger og nye utstillinger åpner flere ganger i året.. Utstillingene bidrar til at det lune, rustikke og særegne interiøret stadig fornyes.


 

Kaféen er i drift syv dager i uken hele året og kan leies som selskapslokale utenom åpningstid. Kaféen har også to flotte tilhørende stuer som kan brukes hver for seg eller samlet og er tilgjengelig også når kaféen er i drift.  Lokalene egner seg godt til konfirmasjon, dåpsfest, julebord, bryllupsfest, private selskap og lag  –  eller til konferanser og møter.

Les mer om selskap i Kafeén, Stua, Peisestua.

På Café Magenta er det konserter opptil 100 ganger i året! Hver eneste fredag året rundt er det livemusikk. Utvalgte onsdager har vi lokale og nasjonale musikere, alle nøye valgt ut slik at du kan få en fin konsertopplevelse. Se vårt konsertprogram.

Kaféen tilbyr gratis internett.  Piano, PA-anlegg og miksepult er også tilgjengelig.  WC for handikappede og skinner for rullestolbrukere (inngangsdør).