Café Magenta, det gamle Slaveriet.

Gamlebyen i Fredrikstad regnes som Nord-Europas best bevarte festningsby og har æren av å ligge på UNESCOs verdensarvliste. Slaveriet ble oppført i 1731 som hovedvakt, eller Corps de Garde, som det da het. I 1734 flyttet garden og bygget ble tatt i bruk som slaveri. De siste slavene som ble holdt her ble flyttet til Akershus Festning i 1848, men bygget har sin berømmelse som det gamle slaveriet helt frem til i dag.

I dette historiske bygget, med sin en gang så mørke historie, finner man i dag en koselig kunstkafé som yrer av liv og glede, god mat og drikke, og et varmt «Velkommen!»

Velkommen til Café Magenta
Velkommen til Café Magenta

 

Café Magenta ble etablert i 2007. Før det benyttet kunstnere lokalene som atelierer.  Kaféen fungerer fremdeles som et galleri i tillegg til kafédrift. Kunst fra hele Norge og utland smykker rause vegger og nye utstillinger finner sted hver måned. Utstillingene bidrar til at det lune, rustikke og særegne interiøret stadig fornyes.


 

Kaféen er i drift syv dager i uken hele året og kan leies som selskapslokale utenom åpningstid. Kaféen har også to flotte tilhørende stuer som kan leies hver for seg eller samlet og er tilgjengelig også når kaféen er i drift.  Lokalene egner seg godt til konfirmasjon, dåpsfest, julebord, bryllupsfest, private selskap og lag  – – eller til konferanser og møter.

Les mer om utleie av kafeén, stua, peisestua og Binggården.

På Café Magenta stiller vi med levende musikk over 100 ganger i året! Hver eneste onsdag og fredag – – ÅRET RUNDT – – kan du komme ned til caféen og nyte en musikalsk opplevelse. Se vårt konsertprogram.

Kaféen tilbyr gratis internett.  Piano, PA-anlegg og miksepult er også tilgjengelig.  WC for handikappede og skinner for rullestolbrukere (inngangsdør).

Kveldstemning i uteserveringen på Café Magenta
Kveldstemning i uteserveringen på Café Magenta

Café Magenta disponerer også selskapslokalene i Binggården i Gamlebyen.  Benytt lenken over for å lese mer om Binggården og utleielokalene der.

Les mer om Magenta på Visit Fredrikstad & Hvaler, TripAdvisor eller Facebook