The Steam Band har klart å skape et eget ”sound”, ”Steam Music”, som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. ”To steamify”, eller på godt norsk ”det å steamifisere”, er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken.
Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale, og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken til The Steam Band “gir fot”, og det er ofte fullt på dansegulvet når det avholdes konsert.
Kjemien innad i The Steam Band er upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.
Da bandet i sin tid startet sa de: ”Dette gjør vi for å ha det gøy, et tøft alternativ til ”strikkeklubb”… og vi tar gjerne på oss et gig i ny og ne dersom det skulle dukke opp”. I dag HAR de det GØY, musikken deres ER et tøft alternativ til ”strikkeklubb”, og ikke minst har det blitt flere gigs, i ny og ne…
I perioden januar – mars 2014 bygde bandet et eget todelt studio/øvingslokale av høy standard inne i Velferdsbygget til Øra industrier AS. I dag er Steam Studio, som er lett tilgjengelig for gjester, skreddersydd for øving og lydopptak. “Vi er veldig stolte, og samtidig veldig ydmyke ovenfor det å ha et slikt flott lokale”, siteres stadig. Medlemmene i The Steam Band har flotte fasiliteter å jobbe fram sine produksjoner i, og for de tre som skriver og lager musikk, ligger alt til rette. Med et så godt utgangspunkt vil nok bandet fortsette i mange år med å kose seg med musikken..!
Bandet består av:
Kim Finsdal – vokal og gitar
Flemming Andersen – gitar og vokal
Odin Hansen – trommer og vokal
Svein Jacobsen – bass og vokal
Odd Johannessen – percussion, munnspill og vokal
David Grandahl tangenter og vokal
Bandet så dagens lys i 2012, men i mars 2017 var siste bit på plass, og bandet fikk sin form slik det framstår i dag.. Bandet spiller en blanding av pop, rock og funk.
Av sterke inspirasjonskilder kan nevnes blant annet Joe Bonamassa, ”Ten years after”, Delbert McClinton, Eric Clapton, Joe Cocker, Marius Müller.

——————————————————————————————————————————–

Velkommen til konsert på Café Magenta! Konserten starter  kl. 21. VIKTIG! -> Det er begrenset med bord i konsertlokalet, så kom tidlig om du vil sikre deg plass.